Film och böcker

Jag har bestämt mig för att ägna det första inlägget i bloggen åt mina favorita kvinnliga figurer från böcker och filmer. Det framgår väl av bloggens namn att en av dem är Alice i Wonderland. Jag älskar bara Lewis Carolls bok om den färgrika och modiga  flickan som ger sig ut på en massa äventyr. Boken är ganska gripande och tar dig in i en fabelaktig och spännande värld. Jag blir aldrig trött på att läsa den bok. Den är helt fantastisk!

Det är väl det samma med mina favorita filmer. Jag kan titta på dem flera gånger utan att ha det tråkigt. Jag upptäcker nya små saker varje gång och blir mer och mer förälskad i dem. Försök nu att gissa min favoritfilm. Det kommer inte som en stor överraskning, det är….Amelie från Monmartre! Voila! Jag vet att alla tjejer gillar den och några säger att den är lite som en chick flick, men för mig är den jättespeciell. Den är som en måleri av Cezanne eller en creme brulle. Jag kan bästa beskriva den med de tre orden, fransk, söt och sist men inte minst ett mästerverk. Chef d’oeuvre som det heter på franska! Amelie är så sympatisk med hennes stil och syn på livet. Efter man har sett filmen, får man bara en trevlig smak i munnen och ett smil på läppen. Den är alltså ett must.

 

 

Leave a Reply