Att resa till Hel

Låter inte denna överskrift jävla roligt? Jag menar ju inte att jag ska resa till helvetet haha. Det jag menar är att jag ska resa till Helsingfors, Finlands huvudstad.

Jag har redan varit i de flesta skandinaviska länder, alltså Sverige, Norge, Danmark och Island. Ännu inte i Finland men jag tänkte att det är dags att komplettera listan med nordiska länder. Jag har köpt biljetterna och kommer att flyga med Finnair. Det är ju det största finska flygbolaget och har bra förbindelser med alla skandinaviska huvudstäder.

Innan jag reser till Helsingfors tänker jag surfa lite på nätet och läsa om staden, dvs. undersöka vilka möjligheter det finns för övernattning, mat och nöjesliv. Jag har hittat några bra webbplatser om Finland, bland annat denna sida. Det finns en ruta med sammanfattande info om Finland och så kan man läsa några artiklar om Helsingfors. Jag har inte läst dem grundig ännu men tänker göra det över helgen när jag har tid över. Då kommer jag också att ta en titt på visitfinland.com och ta notater om de ställen som jag gärna vill besöka.

Jag har redan gjort up en lista av några ställen och sevärdheter i Finland. Till exempel vill jag gärna se Norrsken eller Polarsken men tyvärr kan man inte se det från Helsingfors. Man ska åka hela vägen till den norra delen av Finland eller Lappland för att vittna detta utomordentliga himlafenomen. Annars finns det massor av andra saker att uppleva i Helsingfors. Bland de största turistattraktionerna är Domkyrkan, Esplanadparken, Finlands nationalmusem, Borgbackens nöjespark, Högholmens djurgård med mera. Som alla andra storstäder erbjuder Helsingfors en bra kombination av kultur och natur. Det återstår bara att se alla sevärdheter med mina ögon. Jag lovar att skriva mer när jag kommer tillbaka!

 

Leave a Reply